Tro det eller ei, plakaten sto i tyrkiske Gaziantep, på grensen mot Syria, 26. april 2016. Det ville vært interessant å vite hvem som sto bak den. Var det rart det kom mange til Tyskland? Foto: Umit Bektas / Reuters / Scanpix

Asylsøkere med avslag på søknaden kan søke om opp mot 3000 euro i økonomisk støtte hvis de velger å returnere frivillig til hjemlandet.

Familier som returnerer, kan søke om varer og tjenester for 3000 euro, mens enkeltpersoner kan motta varer og tjenester til en verdi av 1000 euro i hjemlandet, melder Tysklands innenriksdepartement søndag.

Ifølge departementet er ordningen en forlengelse av et eksisterende støtteprogram som ble lansert i februar.

I 2015 og 2016 ankom det like under én million migranter til Tyskland fra blant annet Syria, Afghanistan og Irak. Den tyske regjeringen forsøker nå å stimulere til frivillige returer av asylsøkere som har fått avslag.

– Hvis du bestemmer deg for frivillig avgang innen utgangen av februar, kan du få ikke bare oppstartshjelp, men også boligkostnadsstøtte for det første året i hjemlandet ditt, sa innenriksminister Thomas de Maizière, ifølge den tyske tabloidavisa Bild.