Nytt

Bilde: Spekatakulært: Fyrverkeri eksploderer rundt en politimann i Aten. Voldsvenstre feirer 44-årsdagen for opprøret mot juntaen på den tekniske høyskolen i 1973. Denne begivenheten er blitt et frikort voldsvenstre kan bruke til å gjøre hva som helst, og myndighetene finner seg i det. Foto: Alkis Konstantinidis/Reuters/Scanpix

Aten har den senere tid opplevet at autonome selvtektsgrupper – maskerte – går inn på sykehus og truer en lege for angivelig å ha krevd betaling av en pasient, vandaliserer et slakteri fordi de dreper dyr, og angriper en politistasjon.

Den venstreekstreme volden har vært et konstant trekk ved det greske samfunnet i mange tiår. Hvis noe tilsvarende hadde skjedd på høyresiden, ville vi aldri fått glemme at de brente ned en bank hvor en gravid ansatt omkom.

Når nordeuropeere bør bry seg, er det ikke bare fordi også grekere fortjener medfølelse, men fordi de samme kreftene er synlige i våre egne samfunn. Fremfor alt er det den etablerte venstresidens blindhet for vold fra venstre som gjør den mulig.

En anarkistgruppe som kaller seg Rouvikonas la ut en video

«Rouvikonas» (Rubicon), posted a video of its members invading a hospital administrator and surgeon’s office in a major Athens hospital and threatening to beat him or cut off his hand. The masked vigilantes claimed he requested an illegal payment from a patient – a form of corruption known in Greece as «fakelaki» (envelope), meaning a bribe or cash payment to a state-affiliated official to get a task performed.

Maskerte som invaderer et fredet område som sykehus, og filmer at de truer de ansatte, ligger tett opp til terrormetoder. Det er«egnet til å inngyte stor frykt».

Likevel griper ikke den venstreorienterte regjeringen til Alexis Tsipras inn på en måte som viser at man mener alvor.

Det har vært flere lignende hendelser.

In an even more bizarre incident, another group of self-professed anarchists trashed a butcher shop near the inner city Exarchia district to protest what they called the slaughter of animals, warning that they will continue to target butcher shops, stockbreeding units and pet shops.

Målet – anarki – ligger opp i dagen:

up to a dozen masked assailants attacked a police precinct in northern Athens (Pefki) with firebombs.

En nordmann som bor i Aten, beskriver utviklingen:

Er du pyroman, voldelig, mot statsmakten, terrorist, for frigjøring av dyr? Eller bare sint fordi du ikke fikk siste iPhone-versjon til bursdagen eller fordi fotballaget gjør det dårlig? Velkommen til Aten!
Her kan du fritt sette fyr på busser og biler, kaste brannbomber på politistasjoner, ambassader, offentlige bygg, bruke øks på de nye bilettmaskinene på metroen, rundjule ungdommer med kortklipt hår, smadre slakterbutikker, sette fyr på kjøttrailere, frigjøre hamstere og hundevalper fra dyrebutikken, banke opp uføre som deltar i frivilige organisasjoner, og mye, mye mer.
Du kan bo gratis i et av de mange okkuperte byggene, si at du er Robin Hood og løpe fra supermarkedet med handlevognen full av øl, vodka, sjokolade og chocopops. Kjeks også, hvis du vil. Og selv om du blir identifisert av kameraer, spiller det ingen rolle, politiet vet hvem du er, men Ministeren for Borgernes Beskyttelse, Nikos Toskas, beskytter deg. Skulle du ved en feiltakelse bli arrestert, blir du løslatt neste dag. Alt du risikerer, er en dialog med ministeren, men jeg tror ikke han har tatt seg tid til slike samtaler enda.
Men ikke drøy med turen! Noen spår nyvalg allerede til våren!

 

http://www.naftemporiki.gr/story/1288592