Sakset/Fra hofta

Tegning: Karine Haaland.

«Gatas parlament» – Hvem skal de rope på den dagen volden rammer dem selv?

Hvordan vil det fortone seg når vi får se gatas virkelige parlament? Hva vil skje når venstre-ekstremistene selv trenger beskyttelse, ved hjelp av en ordensmakt de selv har bygget ned?

Holder du idag en appell for et regjeringsmedlem som venstresiden ikke liker, blir du kalt «rasist» og skjellt ut under arrangementet.

Eller du blir slått av venstreekstremister.

Ønsker du å holde markeringer for ytringsfriheten eller for en kristen pakistansk kvinnes rett til religionsfrihet, blir markeringene blir avlyst fordi politiet ikke er istand til å beskytte mot trusler fra islamister.

Holder du en markering mot migrasjonsavtalen, blir du banket opp av venstre-ekstremister.

Dette er en form for «gatas justis» som venstresiden oppskatter og som har vært i bruk siden Blitz glansdager på 80-tallet.

Volden rettferdiggjøres utifra forestillingen om at alle disse som en truer og/eller banker opp er farlige nynazister som må stanses for enhver pris.

Logikken er – den som utropes til nazist, kan fritt angripes og trues og bankes opp.

«Folket» har talt. «Folket» har selv grepet makten og slått ned på «nazismen».

Alle er glade. «Nazismen» er slått tilbake.

Disse som tenker at slik kamp og slik vold er god og riktig, ønsker seg et samfunn som styres og kontrolleres av vold. Så lenge volden og kontrollen utøves av dem selv. Så langt – alt vel.

Siden 80-tallet, er det fra dem selv denne volden har blitt initiert, og volden har kommet dem selv til gode, om en kan bruke et slikt uttrykk.

Det er ikke sikkert det kommer til å være slik bestandig.

En dag vil de kanskje oppleve at de selv vil bli utsatt for lignende vold og trusler i det omfang de selv har representert.

Hvordan vil de da se på slik privatjustis? Vil de fortsatt se på den som et gode? Vil venstresiden fortsatt oppskatte og rettferdiggjøre at folk griper til vold hver gang det er noe en «ikke liker»?

Et parlament – også gatas – består ikke bare av én -her venstre-ekstremistisk og islamistisk – blokk. Det har også flere blokker. Og «parlamenteringen» vil være gatas voldelige.

Mange tankeløse velstående trygge lykkelige mennesker på venstresiden er idag glade for og støtter det gatas parlament de ser idag.

Jeg lurer på hva de vil tenke den dagen de ser det virkelige gatas parlament utfolde seg. Hvor flere enn de selv går til voldelige angrep.

Kommer de til å rope på politiet da? Klassepurken? Kommer de til å be myndighetene om beskyttelse da?

Isåfall – hvordan tror de at den samme ordensmakten som per idag ikke er istand til å beskytte folk mot venstresiden og islamismens vold og trusler, skal kunne beskytte dem selv mot vold fra deres egne motstandere?

Dette er mennesker som med egen fordel i sikte har ønsket politiet vekk, handlingslammet, sosionomisert, dialogiserende og ute av stand til å hamle opp med vold.

Hvem skal de rope på den dagen volden rammer dem selv?

Det er viktig at det som er igjen av ordensmakt og myndigheter nå tar tak i det venstre-ekstremistiske og islamistiske voldelige miljøet med samme ressurser og engasjement som de engang brukte overfor 80-tallets nynazister.

 

Forhåndsbestill Alexander Graus «Hypermoral» fra Document Forlag her!