Nytt

Advokaten til nylig avgått SSB-sjef Christine Meyer, Dag Steinfeld, beklager i et Facebook-innlegg kommentarer han kom med i et møte med pressen.

– Min tabbe, som jeg også beklager, var at jeg lot meg omringe fysisk av ca. 30 stk. av dem som glefset, kommenterte og spurte i munnen på hverandre uten å ville høre på mine svar, skriver Steinfeld om sitt møte med pressen, ifølge Nettavisen.

Advokaten skapte overskrifter med kommentarene han kom med etter en pressekonferanse hos Statistisk sentralbyrå 10. november i år.

Her er noen av utbruddene Steinfeld kom med på den omtalte pressekonferansen:

«Nå må du høre etter, hvis du er i stand til det!»

«Kan ikke du bare slutte å bable …»

«Jeg føler at jeg driver med voksenopplæring.»

På Facebook kommer Steinfeld torsdag med en beklagelse, samtidig som han gir sin versjon av det som skjedde. I tillegg til å gi et bilde av det han omtaler som en svært stressende situasjon, kritiserer Steinfeld blant annet hvordan opptrinnet ble framstilt av enkelte medier.

Han har også beklaget direkte overfor en av de journalistene som de aktuelle kommentarene var siktet mot, Nettavisens Heidi Schei Lilleås. Hun sier til egen avis at hun setter pris på beklagelsen.

Advokaten sier til Nettavisen at han ikke ønsker å gi ytterligere kommentarer til saken.