Nytt

Stadsbiblioteket i Helsingborg. Foto: Wikimedia Commons.

 

En 26 år gammel mann er arrestert av svensk politi etter at han i 16-tiden forsøkte å kjøre på to fotgjengere på et fortau i nærheten av en skole ikke langt fra stadsbiblioteket i Helsingborg. Forsøket endte med at bilen kolliderte i en vegg.

Helsingborgs Dagblad har intervjuet polititalsmann Calle Persson:

Vet man något om varför detta skett?

– Nej, vi kommer ställa frågan till föraren, säger Calle Persson.

Föraren, en 26-årig man, greps på sjukhus.

– Till sjukhus har han tagit sig på något sätt, för det är där han grips. Men han är inte allvarligt skadad, han blir ju gripen istället.

Misstänks det vara ett terrorbrott eller liknande?

– Inte som vi hört just nu, nej. Däremot får vi se sedan hur rubriceringen ser ut. Inledningsvis skriver vi försök till grov misshandel. Sedan får vi se vad som framkommer i förhör med målsägande. Det kan bli hissat till mordförsök, säger Calle Persson.