Jonas Gahr Støre varsler at Ap ikke kan stemme for SVs forslag om at Norge skal slutte seg til FN-traktaten som vil forby atomvåpen.

SV legger frem et slikt forslag i Stortinget tirsdag. Støre sekunderte ivrig da ICAN fikk Nobels fredspris fredag og sa initiativet til traktaten ble tatt av ham som utenriksminister og Espen Barth Eide som statssekretær. Det hørtes ut som Støre sa at med ham ved roret ville også Norge vært med.

SV ga ham sjansen til å fullføre med sitt forslag. Men så trekker Støre seg likevel:

– Slik det ligger, så er ikke det noe vi kan stemme for uten videre. Det legger opp til at Stortinget nærmest skal diktere at regjeringen skal signere en konvensjon. Det er ikke den måten vi driver utenrikspolitikk på, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre til NRK.

Det er SV-leder Audun Lysbakken uenig i.

– Vi kan ikke ha et prinsipp om at Høyre- og FrP-regjeringen kan gjøre hva de vil i utenrikspolitikken. Det er et rart prinsipp å ha, sier Lysbakken. (NTB)

Det er ikke noe rart at Lysbakken blir irritert. Man kan ikke være litt gravid. Støre må slutte å flørte når han likevel trekker seg før det blir alvor.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.