Innenriks

Europarådets generalsekretær er åpenbart misfornøyd med valgutfallet og har gitt seg til å mene noe om når pressen skulle offentliggjort sakene mot og om Jonas Gahr Støre. Det skulle skjedd med en gang, det er utetisk å vente til opp mot valget.

Jagland vet selvsagt ikke når Finansavisen fikk vite om bryggesaken. Støres pengeplasseringer har vært et tilbakevendende tema.

Pressens egne organer synes Jagland går langt utenfor sitt område:

Generalsekretær Arne Jensen i Norsk Redaktørforening sier til Nettavisen at han ikke har noen tro på det han kaller Jaglands lett konspirasjonsteoretiske tilnærming.

– Det er litt oppsiktsvekkende at en generalsekretær i Europarådet kommer med slike uttalelser. Jagland bør være mer bekymret for at en statsministerkandidat brukte advokater for å stanse en kritisk reportasje i NRK, sier han.

Generalsekretær Elin Floberghagen i Norsk Presseforbund er også kritisk til Jaglands kritikk og påpeker at den er for generell.

– Han bør konkretisere mer og vise til eksempler. Hvilke medier mener han har gått for langt, hvem har tråkket over streken? Påstander om falske nyheter er en ganske heftig påstand, sier hun. (NTB)