Nytt

Mannen som målbevisst kjørte inn i motdemonstranter i Charlottesville, Virginia, lørdag, er identifisert som James Alex Fields (20) fra Ohio. Han sitter i arrest. Fields deltok tidligere på dagen i en marsj sammen med Vanguard American, en såkalt hvit supremasistisk gruppe.

Konfrontasjonen og volden mellom KKK-medlemmer, nazister, hvite supremasister  mot Antifa og Black Lives Matter-aktivister var allerede et faktum da Fields tok bilen og kjørte rett inn i motdemonstrantene. En kvinne på 32 døde av skadene og 19 andre er skadd.

Dermed forvandlet med ett slag markeringen seg til noe langt mer alvorlig. Ted Cruz vil ha Fields tiltalt for «domestic terrorism», hjemlig terrorisme.

Trump fordømte volden «på begge sider», dette ble kritisert særlig av liberale, men også enkelte republikanere.

Det disse republikanerne savnet var at Trump uttrykkelig fordømte de gruppene som marsjerte i Charlottesville. Særlig når de påberoper seg å virkeliggjøre hans mål om å «ta Amerika tilbake». Trump kunne og burde sagt at det de står for ikke har noe med det Amerika han står for.

Han fikk egentlig en lissepasning. Menn med hakekorsflagg som gjør Sieg Heil er esay meat for en president.


Dette er fra marsjen fredag kveld.