Bildet: En av initiativtakerne til marsjen i Charlottesville, Jason Kessler, ville holde en pressekonferanse søndag, men ble overfalt av en dame som la ham i bakken. Politiet måtte gripe inn. Etter nedkjøringen av motdemonstranter lørdag var det ikke mye stemning for å la ham snakke. Foto: Justin Ide/Reuters/Scanpix

Donald Trump sa det kritikerne hadde etterlyst mandag: Han fordømte de høyreekstreme som marsjerte i Charlottesville.

«Racism is evil and those who cause violence in its names are criminals and thugs, including the KKK, neo-Nazis, white supremacists and other hate groups that are repugnant to everything we hold dear as Americans,» the president said during an impromptu press conference Monday. «We are a nation founded on the truth that all of us are created equal. We are equal in the eyes of our creator. We are equal under the law, and we are equal under our Constitution. Those who spread violence in the name of bigotry strike at the very core of America.»

I sin første kommentar lørdag fordømte Trump volden på begge sider, og gjentok «begge sider». Dette førte til et hyl av protester. Hvordan våget han å si det var to parter? De liberale og en del republikanere ville bare ha de høyreekestreme fordømt, til tross for at alle kunne se at antifa og Black Lives Matter også brukte vold. Forskjellen var selvsagt James Alex Fields (20) som tok bilen og pløyde inn i motdemonstranter. Heather Hoyer ble drept og 19 såret. At dette utløste raseri er forståelig, men forsvarer ikke at journalister som NRKs Dag Bredvei i Søndagsrevyen sa at det var en «fredelig motdemonstrasjon» som plutselig ble angrepet.

Bildene fortalte et helt annet språk.

Når Trump var tilbakeholden og fordømte begge parter er det fordi han godt kjenner den venstreorienterte siden som kun fordømmer høyresiden, aldri dens egne. De høyreekstreme brukes til å piske Trump og den etablerte høyresiden med. Det motsetter Trump seg, men mandag gav han etter.

Medlemmer av det republikanske partiet og selv hans egen nasjonale sikkerhetsrådgiver gikk ut og kalte volden i Charlottesville for hjemlig terror.

Venstresiden ikke bare forlanger at Trump skal ta avstand og fordømme de høyreekstreme. De har ham også skylden for at de høyreekstreme seiler i medvind, eller i det minste er det det journalister som NRKs Tove Bjørgaas sier. Hvem er det de refererer til? Jo, det er de høyreekstreme selv. Trump utsettes for en knipetangsmanøver fra de høyreekstreme og journalister som Bjørgaas. Han blir sittende med svarteper uansett hva han sier.

Derfor vegret Trump seg og sa som sant var: Det var vold på begge sider.

Et annet spørsmål er hvordan situasjonen kunne komme ut av kontroll. Politiet forhold seg passiv og lot situasjonen eskalere. Hvorfor? De fikk ordre om å «stand down», sies det.

Man kan lure på om demokratene ønsket en konfrontasjon som de så kunne legge ved Trumps føtter.

Foremost among them were Democratic Virginia Gov. Terry McAuliffe and Democratic Charlottesville Mayor Mike Signer.

McAuliffe issued a strong denunciation of the alt-right and the rally violence on Saturday, telling white nationalists there was “no place for you in America.”

Signer sought to place the blame for the alt-right rally on President Trump, declaring that the supposed empowerment of racism “goes right to the doorstep of the president and the people around him who chose to dance with the devil in their presidential campaign.”

De samme politikerne som fordømte Trump og gav ham skylden, gav ordre til politiet om ikke å intervenere.

Both of these Democratic leaders were praised by the media for their response to the violence that unfolded. But, interestingly enough , few reporters are asking them about their responsibility in letting Charlottesville turn into a battlefield between political extremists.

Law enforcement was on hand at the dueling demonstrations on Saturday, decked out in riot gear and looking prepared for the worst. Except they weren’t allowed to do their job. Police on the scene were reported to have been ordered to “not intervene until given command to do so,” according to the ACLU. That kept them from suppressing the numerous scuffles that broke out.

ACLU er American Civilian Liberties Unionen, en venstreliberal organisasjon. Den høyreekstreme marsjen var spredt og brukket opp, og antifa og Black Lives Matter kunne herje uforstyrret, da James Alex Fields plutselig dukket opp i bilen sin.

Both sides of the rally have been critical of police inaction in the rally, putting blame on them for the out-of-control violence that occurred on Sunday.

“There was no police presence,” Brittany Caine-Conley, a minister-in-training who protested the alt-right rally, told The New York Times. “We were watching people punch each other; people were bleeding all the while police were inside of barricades at the park, watching. It was essentially just brawling on the street and community members trying to protect each other.”

Guvernør McAuliffe la skylden på militsen og sa den var bedre bevæpnet enn politiet. Men andre kiilder sier at militsen var de som gjorde mest for å løse opp farlige situasjoner.

Møsteret med fraværende politi går igjen i andre sammenstøt mellom venstre og høyre. Da Milo Yiannopoulis skulle tale på Berkely-universitetet endte det i voldsomme opptøyer.

In the two events most associated with the California college town, police were nowhere to be found. During the riot that shut down Milo Yiannopoulos’ planned speech at UC-Berkeley, antifa were able to attack anyone they thought may be an attendee and wreak havoc on town stores. All thanks to a muted police presence.

At the “Battle of Berkeley” in April, Trump supporters and antifa were able to brawl for a whole Saturday with nary a cop in sight.

Faren er at slike oppgjør blir et mønster. Søndag var det sammenstøt i Seattle. Hvis demokratiske politikere spekulerer i sammenstøt for diskreditere presidenten, leker de med ilden.

 

Why Were The Police Held Back In Charlottesville?

 

http://www.washingtonexaminer.com/trump-calls-out-kkk-neo-nazis-white-supremacists-following-violence-in-charlottesville/article/2631451