Når en så sentral aktør som Susan Rice går ut og blamerer seg, smitter det også over på Obama. Obama har også blandet seg inn i pågående strid om Trumps tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiver, som Obama sørget for å få avsatt. Fra toppmøtet i Hangzhou, Kina, 4. september 2016. Foto: Jonathan Ernst/Reuters/Scanpix

Obamas tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiver, Susan Rice, sier i et intervju med CNNs Wolf Blitzer at det er mulig det er russerne som står bak opptøyene i amerikanske byer.

Rice sier hun ikke hadde noe bevis.

Hun uttalte seg etter at Trump hadde varslet at veenstrekstreme Antifa ville bli klassifisert som terrororganisasjon. Rice fokuserte på rykter om at høyreekstreme står bak volden og plyndringen og kom derfra frem til at russere står bak.

«To designate Antifa a terrorist organization, fine, but let’s also focus on the right-wing terrorist organizations,» Rice told CNN’s Wolf Blitzer, referring to President Trump’s decision earlier in the day to brand the left-wing militant group as a terrorist organization. «The white supremacists that he’s called, in the past, very fine people.»

Rice continued: «We have peaceful protesters focused on the very real pain and disparities that we’re all wrestling with that have to be addressed, and then we have extremists who’ve come to try to hijack those protests and turn them into something very different. And they’re probably also, I would bet based on my experience, I’m not reading the intelligence these days, but based on my experience this is right out of the Russian playbook as well.»

Selv venstreorienterte kommentatorer ble tatt på sengen av denne uttalelsen og klarte ikke sette den inn i noen meningsfull sammenheng.

Bob Mueller og hans team etterforsket i nærmere to år påstandene om samrøre mellom Donald Trump og hans team og russerne. De fant ingenting. Likevel satt folk som Rice og sa det motsatte på TV. Nylig lekkede utskrifter fra avhør bak lukkede dører i Kongressen, viser at bl.a Susan Rice høsten 2017 innrømmet aldri å ha sett direkte bevis på et samarbeid.

Rice nevner ikke russerne bare som en mulighet hun lufter. Hun går et skritt lenger.

«I would not be surprised to learn that they have fomented some of these extremists on both sides using social media,» Rice said. «I wouldn’t be surprised to learn that they are funding it in some way, shape, or form.»

Demokratene og anti-Trump-mediene har beskyldt Trump for å spre konspirasjonsteorier om Obama og FBI. Det har vist seg at han hadde rett.

Å spre en teori etter at den er motbevist må sies å være definisjonen på en konspirasjonsteori.

Både Sidsel Wold og Tove Bjørgaas har gjort det samme med Donald Trump når de har gjentatt historien om at USA ønsket å kjøpe opp en tysk vaksine, etter at selskapet selv gikk ut og sa det var en falsk historie.

Høyreekstreme gode å ha

Demokratiske guvernører og borgermestre i Minnesota/Minneapolis fikk det for seg at det ikke kunne være deres folk som brant ned sin egen by. Det måtte være utenforstående og derfra var ikke spranget langt til «far right».

Scattered efforts by the Democrats to condemn some of the protesters have relied on inaccurate information and unfounded assertions that contradict available data and video evidence. Minneapolis Mayor Jacob Frey, for example, said Saturday that officials thought «white supremacists» and «out-of-state instigators» could be behind the protests in the wake of Floyd’s death, and Minnesota Gov. Tim Walz also claimed most of the protesters arrested were from outside Minneapolis and sought to take advantage of the chaos.

«We are now confronting white supremacists, members of organized crime, out of state instigators, and possibly even foreign actors to destroy and destabilize our city and our region,» Frey had tweeted Saturday.

Det er en måte å sjekke en slik påstand på: Hvem er de arresterte? Det viser seg at nestennn alle var lokale.

However, a report by KARE 11 showed «about 86 percent» of the 36 arrests listed their address in Minnesota, and that they live in Minneapolis or the metro area, according to data the outlet analyzed from the Hennepin County Jail’s roster. Five out-of-state cases came from Arkansas, Florida, Illinois, Michigan and Missouri.

Innrømmelse

Borgermesteren i St.Paul,  Melvin Carter, var ærlig nok til å innrømme at han hadde tatt feil. Han hadde sagt at alle arresterte kom fra andre delstater. Det stemte ikke.

St. Paul Mayor Melvin Carter later admitted he was wrong when he falsely claimed that «every person» arrested in Minneapolis protests was from out of state. Frey has not issued a similar retraction, and multiple calls by Fox News to his office seeking comment were met with a busy signal. An emailed message was not immediately returned.

Men historien er satt i omløp og gjentas. Når den «sendes videre» av Obamas tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiver som mener det er russerne som står bak, er konspirasjonen komplett.

Dette går Sion vises protokoller en høy gang.

 

Susan Rice makes claim Russians could be behind violent George Floyd demonstrations

 

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.