Leder av cybersecurity for det nasjonale sikkerhetsråd, Michael Daniel , forteller at de fikk ordre om å inntille kampen mot russisk hacking. Medarbeiderne fant ordren underlig.

Det var nasjonal sikkerhetsrådgiver Susan Rice som ga beskjed om ikke å svare på russisk hacking.

Former Obama administration National Security Council cybersecurity coordinator Michael Daniel confirmed on Wednesday that a «stand down» order was given to counter Russian cyberattacks during the 2016 election.

Det er en oppsiktsvekkende ordre på bakgrunn av at Hillary Clinton allerede under valgkampen anklaget Trump for å være buddy med Putin. Samtidig startet FBI granskning av Trumps forbindelse med russerne. Denne etterforskningen ble startet fire dager etter at FBI unnlot å reise tiltale mot Hillary Clinton.

Hvis russerne representerte en fare og var på innsiden av Trump-kampanjen, virker ordren om «stand down» uforståelig. Med mindre Russland-sporet var fake fra begynnelsen, og kun et forsøk på å få noe på Trump.

During a Senate Intelligence Committee hearing, Sen. James Risch, R-Idaho, asked Daniel about a passage in the book Russian Roluette. The passage was about a staffer from Daniel’s team, Daniel Prieto, retelling the time that Obama’s national security adviser Susan Rice told Daniel and his team to halt their efforts and to «stand down» in countering Russia’s cyberattacks.

Daniel was quoted saying to his team that they had to stop working on options to counter the Russian attack: «We’ve been told to stand down.» Prieto is quoted as being «incredulous and in disbelief» and asking, «Why the hell are we standing down?»

«That is an accurate rendering of the conversation at the staff meeting but the larger context is something that we can discuss in the classified session,» Daniel said. «But I can say there were many concerns about how many people were involved in the development of the options so the decision at that point was to neck down the number of people that were involved in our ongoing response options. It’s not accurate to say all activities ceased at that point. «

Dette føyer seg inn i et mønster. Langt ut i valgkampen latterliggjorde Obama Trump fordi han snakket om at valget var «rigget» . -Ingen blander seg inn i det amerikanske valget, Trump burde begynne å se spøkelser og komme seg ut og drive valgkamp, sa Obama.

Hvordan kunne han si dette og samtidig sette i gang en kontraetterretningsoperasjon mot Trump, som når valget var over ble til enorm skandale om russisk påvirkning. Det er bare noen uker siden Director of National Intelligence, James Clapper, sa at Trump ble valgt pga russisk hjelp.

Obama cyber chief confirms ‘stand down’ order against Russian cyberattacks

 

Støtt oss

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!