14. juli var Frankrikes nasjonaldag. Som vanlig ble det feiret med fyrverkeri og glede. Og, som vanlig, også med bilbranner. I løpet av to dager brant 897 biler, ifølge innenriksdepartmentet. En liten økning fra ifjor, kunne de legge til. Da brant det 855 biler.

Politiet arresterte 368 personer i år mot 577 året før. Hva betyr det? At det var færre brannstiftere i 2017 eller at politiet ikke greide å finne like mange gjerningsmenn?

Det har også vært mange tilfeller av vold, sier talsmann for innenriksministeren, Pierre-Henry Brandet . Han sier at det er uakseptabelt at landets sikkerhetsstyrker er målskiver for vold. 13 tjenestemenn og militære ble skadd i løpet av de to siste dagene, sier han og forteller at en politimann ble regelrett banket opp av mobben i Seine-Saint-Denis natt til 15. juli. Han måtte løsne åtte skudd for å kunne redde seg selv.

«Politiet er blitt kanonføde», tordner politiets fagforeningsleder, Loïc Travers. I et dokument fordømmer de drapsforsøk på politiet med jernstenger og betongblokker. Politistasjonene angripes og den «utsatte ungdommen» tenner på biler og venter på at politi og brannvesen kommer slik at de kan gå til angrep.

BFMTV

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂