Senter Syd på Mortensrud i Oslo. Flere er pågrepet her de siste månedene. Nå vil politiet ha rett til å jage bort kriminelle elementer.

Gjenger skaper frykt i deler av Oslo – nå vil politiet gi unge kriminelle forbud mot å oppholde seg i enkelte bydeler.

Flere er pågrepet ved Senter Syd på Mortensrud de sist månedene. Politiet vil jage bort de som skaper frykt i nabolaget, melder NRK.

Sist uke avdekket politiet i Oslo kriminelle nettverk ved å overvåke et narkodepot. Flere av dem politiet har pågrepet den siste tiden tilhører kriminelle miljøer som rekrutterer ungdom i området rundt Mortensrud.

– Dette er nettverk og miljø som har benyttet grov vold og vold for å kontrollere blant annet kriminalitet i enkelte deler av Oslo, sa leder for etterretning og etterforskning i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid, under pressekonferansen i forrige uke.

Politiet har to ganger gått til tingretten for å gi en 18-åring forbud mot å være på Mortensrud senter og torg. 18-åringen er tidligere dømt for mindre forhold, og politiet mener han er en del av et nettverk som rekrutterer unge til salg av narkotika på Mortensrud. Nå har 18-åringen fått besøksforbud i nærområdet i et halvt år, og har anket.

Forsvareren til 18-åringen mener oppholdsforbudet er helt urimelig og stiller spørsmål ved om 18-åringen kan være en sentral del av et kriminelt nettverk.

Politiet vurderer nå å be om forbud for flere enn 18-åringen og får støtte av Jan Bøhler.

– Det bør bli lettere for politiet å gi slike oppholdsforbud for å holde disse personene unna ny kriminalitet og for å skape bedre trygghet i disse områdene og i byen, sier Jan Bøhler (Ap) til NRK.

Bøhler sier forbudet vil hjelpe tidligere innsatte med å holde seg unna ny kriminalitet, om de ikke har lov til å oppholde seg på de samme stedene som før.

– Kriminelle ønsker å prege bestemte områder hvor de vil ha kontroll på narkotikasalg, og der de kan drive med vold og trusler for hevde sitt hegemoni, sier Bøhler.

 

NRK: Politiet vil gi unge kriminelle oppholdsforbud i Oslo-bydeler

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂