Nytt

Hver sommer har SVT et mobilt barnshow kalt «Sommarlov». Hit kommer mange små svenske barn og foreldre for å la seg underholde. Ved en forestilling forleden dag i Malmø fikk showet et litt nytt publikum: En «ungdomsgjeng» på rundt 12 personer i 20-års alderen fattet interesse for utstyret på scenen og beveget seg nærmere og nærmere. Det er for mye utstyr å fjerne hver dag, så det må bevoktes av vektere hele døgnet.

Da vekterne oppdaget hva som var i gjære viste de «ungdommene» bort fra Scaniaparken. Det gikk heller dårlig. De hadde bare gjemt seg bak noen busker og nå var de blitt sure. De svarte med å kaste stein!

Pressetalsmann Lars Förstell fra Malmøpolitiet forteller:

– De kastade sten mot väktaren, men även mot nyfikna barn som var och tittade på scenen. Därför är det polisanmält som framkallande av fara för annan.

Prosjektleder og sikkerhetsansvarlig Anna-Maria Nildén er raskt ute med skadebegrensning: De hadde ikke siktet på barna…

– Jag vill dock betona att stenkastningen inte riktades mot barnen, utan mot publikvärden och väktaren. Det är enormt olyckligt att vår personal utsätts för något sådant, men barnen var ungefär 30 meter bort, säger Anna-Maria Nildén, som är projektledare vid Sommarlov och säkerhetsansvarig.

Men hun legger til at steinene ble kastet med stor kraft.

– De upplevde att de kastade sten kraftigt och de hade inte velat bli träffade. Men de backade och gänget stack, säger Anna-Maria Nildén, till SVT Nyheter.

– Självklart är detta jättetråkigt. Sommarlov är ju så stort i barnens värld, säger Anna-Maria Nildén till SVT.

Steingode sommerhilsner fra Malmø!

Expressen   Lokaltidningen    SVT