Nytt

VG brakte 9. juni et debatt-innlegg mot Christian Tybring-Gjedde så full av perfiditeter og sjikane at vi må gjenta oppfordringen vi kom med etter det sjikanøse intervjuet med Sylvi Listhaug: Slutt å kjøpe Verdens Gang.

Dette innlegget har ingenting i en seriøs avis å gjøre. Det har ikke en gang noe å gjøre i en tabloid. Det er søppel. Når vedkommende ikke en gang tør å undertegne med fullt navn, er valget enkelt: Rett i bøtta.

VGs Debatt-redaktører Hans Petter Sjølie og Axel Støren Wedén må ha vært av en annen oppfatning: De synes dette var morsomt. Da har man totalt mistet vurderingsevnen.

Kanskje det er en konsekvens av den politiske korrekthetens korroderende virkning på vanlig normal anstendighet? Politisk korrekthet baseres på utpeking og nedrakking av andre mennesker. Kanskje det går en i blodet etter hvert?

FrP’ere har alltid vært fritt vilt, og Tybring-Gjedde i særdeleshet.

Når historien om norske medier i den nye tid skal skrives kommer behandlingen av FrP til å bli et lite ærerikt kapittel. Systematisk sjikane gjør seg dårlig i historiebøkene.

Det begynte lenge før Tybring-Gjedde. Carl I Hagen er helt siden 70-tallet tegnet som ei rotte. Fremdeles tegner Finn Graff ham med enorme nesebor i været. Det er ulekkert og monotont. Det sier ikke noe nytt, annet enn at det viser at Graff er en kujon. Han skvetter bare på de som ikke tar igjen. Islam tør han ikke røre.

Den tonen som innlegget er gjennomsyret av, er noe som preger norske medier.

Sven Egil Omdal i Stavanger Aftenblad er full av den samme edder og galle.

Hva slags menneske er det som på slutten av sin journalistgjerning får seg til å skrive slik om den politiker i Norge som er mest utsatt? Dette er ikke en gang slag under beltestedet.

Det er en giftighet i norsk presse og en fiendtlighet som folk merker seg. Men pressen selv, hva gjør de? Driver de selvkritikk, kritiserer de kolleger? Nei, de gjør ikke det.

Derfor har kommunikasjonen mellom mediene og en stor del av leserne stanset opp. Mediene blir talerør for mobb. De som er anstendige fordi det faller naturlig for dem, blir tause og vender seg bort i avsky.