Nytt

Sverige har opplevd flere bilkapringer i det siste. Kriminelle river opp døren på biler som har stoppet for rødt lys for så å kapre dem med vold.

Svenskene må venne seg til å låse dørene når de kjører til butikken eller jobben, ser det ut til.

Torsdag skjedde det som later til å være et bilkapringsforsøk midt på blanke dagen på Skanstull i sentrale Stockholm. En mann som beskrives som mørkhudet og 25-30 år gammel river opp døren på en bil som står ved rødt lys.

Se videoen:

Han begynner å slå sjåføren, for så å dra ham ut av bilen og selv sette seg inn.

Av en eller annen grunn kommer han ikke avsted med bilen, og velger da å ta beina fatt. Flere vitner til hendelsen tar opp forfølgelsen, og en eldre mann som muligens prøver å hindre flukten får et slag som gjør at han deiser i bakken.

Gjerningsmannen flykter, men skal senere ha blitt pågrepet.