Lørdag kveld oppdaget politiet en mann på en ulovlig motorsykkel, uten hjelm og mot kjøreretningen, i det innvandrertette området Villeneuve-la-Garenne, nord i Paris. Hendelsen endte med at mannen på motorsykkel mistet benet. En journalist, Taha Bouhafs, gjenfortalte vitneforklaringen til Karim fra åstedet:

«Han snudde ved den store avenyen. Politiet ventet på rødt lys. Han var bak dem. Det var en politibil i sivil, han visste ikke at det var politi. Han kjørte hardt, skulle kjøre forbi bilen. Da han kom på siden av bilen, åpnet de plutselig bildøren. Det betyr at de visste at han kom superfort og at de åpnet døra. Det var en villet handling.»

«Il tournait sur la grande avenue. La police l’attendait au feu rouge. Lui, il était derrière. C’était une voiture banalisée, il ne pouvait pas savoir que c’était la police. Il roulait à fond, il allait les dépasser. Au moment où il est arrivé au niveau de la voiture, ils ont ouvert la portière d’un coup. Ça veut dire qu’eux, ils étaient conscients qu’il allait super vite, et ils ouvrent la porte. […] c’était voulu»

Vitnet, Karim, viser også en video som viser en ødelagt bildør på politibilen. Også andre bilder viser den ødelagt døren.

Den algeriske journalisten Taha Bouhafs er ofte i sentrum av opptøyer og demonstrasjoner. Han ble arrestert av politiet etter hendelsen i Villeneuve-la-Garenne mens han filmet live:

På videoen sier journalisten at han har 2000 seere som følger med:

 

Motorsyklisten mistet det ene benet i kollisjonen.

Vitner filmet mannen som mistet benet. På videoen høres opprørte mennesker som gjentar at han ikke lenger har noe ben. Den forulykkede er ved bevissthet og skriker i smerte:

Politiets versjon er noe annerledes. De mener at de åpnet bildøren for å gå ut og stanse mannen som kjørte på en ulovlig sykkel. Mannen kjørte rett mot en av betjentene, men bommet og traff bildøren før han krasjet i en stolpe. Motorsyklisten, som er i tredveårene, har vært under rettslig tilsyn siden 16. mars på grunn av dødstrusler. Saken skal opp for retten i juli.

Det er nedsatt en granskning av ulykken i Villeneuve-la-Garenne. Videoer har sirkulert på sosiale medier. Det er ingen i det muslimske miljøet som er i tvil om at dette er politivold. De svarte med opptøyer i bydelen.

https://www.youtube.com/watch?v=HhplO4eJDwA

 

I dagens situasjon hvor folk har vært innestengt i leilighetene i mange uker, så er risikoen stor for at denne hendelsen vil antenne oppdemmet frustrasjon i innvandrermiljøene hvor terskelen for vold allerede er lav. Dette er som en gnist i en krutttønne.

Daily Mail    liberation.fr

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.