Identiteten til terroristen som forsøkte å trenge seg inn i Louvre kl 0930 fredag, er nå kjent og det er flere interessante trekk ved ham. Han var slett ingen taper: Han arbeidet i et advokatkontor i De Forente Arabiske Emirater og var sønn av en egyptisk politigeneral.

Hans navn er Abdallah Reda Refai El Hamahmy, (29), og han ankom Paris 26. januar. Han leide seg en leilighet ikke langt fra Champs Elysee og tok selfies av seg selv foran Eiffeltårnet og museet han skulle angripe: Louvre.

Hamahmy erklærte sin lojalitet til IS i flere twitter-meldinger.

«In the name of Allah… for our brothers in Syria and fighters across the world,» an account in the name of Abdallah Hamahmy posted in Arabic on Twitter on Friday morning, before making reference to the Islamic State of Iraq and the Levant (Isil) jihadist group in another tweet.

«Why are they afraid of the establishment of the Islamic State?” it said. “Because the Islamic State defends its resources and dignity and honor, and respond fight back.”

In the last message posted before the attack, he wrote: «No negotiations, no compromise, no retreat, relentless war.»

Nekter å tro

Hamahmys far nekter å tro at han er terrorist. Han tror det er soldatene som angrep sønnen!

Hamahmy is a son of a former Egyptian police general. Gen. Reda El Hamahmy, who used to serve in Central Security Forces, the Egyptian riot police, said his son is innocent.

«My son is not a terrorist and has no political affiliation,» he told al-Masry al-Youm, the daily Egyptian newspaper. “My son did not have any weapons given that he passed through electronic gates yet the French police assault and shot him. We do not know what happened there so it came to that?”

Det er ikke første gang slekt og venner nekter å godta at «deres» sønn eller venn ble terrorist. De leter etter andre forklaringer. Bak synet på 9/11 lå også mange slike psykologiske forklaringer: Det måtte være Mossad. Eller: jødene var blitt varslet.

Brudd

Omgivelsene nekter å tro at en av deres kan bli terrorist. Det er psykologisk umulig for dem å godta det.

En sønn av en politigeneral tilhører eliten. Hamahmy var gift og hadde en nyfødt sønn. Men hvor oppholdt moren seg? I Saudi-Arabia.

Hamahmy is married, with his pregnant wife currently staying in Saudi Arabia with their seven-month old son, his father said.

Men det utløser ingen forsiktighet hos faren. Hans sønn nyter en sosial status som gjør at han er hevet over mistanke. Det kan ikke være ham det er noe galt med.

He appealed to the Egyptian authorities to investigate, saying he had been living a “quiet family life and is married and works in a law firm and commercial contracts in the UAE, how to be charged with terrorism?»

Denne indignasjonen sier noe om hvordan konspirasjonsteorier oppstår. Når vestlige medier heller ikke liker å grave i terrorangrepene, selv om de er i hjertet av våre byer, dør de. Vi får ikke den oppmerksomheten som trengs for at muslimer skal forstå at noe er galt i deres samfunn, og at det er deres plikt å ta ansvaret for den krigen som føres mot Vesten.

Eliten i Vesten og den muslimske verden begynner å få noe til felles: De e begge interessert i å fortrenge at terroren utspringer fra islam. Den vestlige eliten lukker øynene og den muslimske verden nekter å se seg selv i speilet.

-Gud er mitt vitne

Islam Abotaleb, one of Hamahmy’s friends, said: «It’s unreasonable and nobody believe that he do like this.»

«This man is a close friend and a schoolmate. God is my witness; Abdallah El-Hamahmy is an example for polite, good manners, and respect.»

Men fra Det hvite hus twitret Donald Trump:

trump.twet.louvre

 

Hvem vinner?

Terroren er blitt en politisk faktor. Spesielt med Trump ved roret. Det er bare et par måneder til første runde i det franske presidentvalget. Et slikt angrep kan avgjøre valget til fordel for Marine Le Pen. Men det er som om vestlig elite ikke  forstår hva som foregår. De protesterer heller mot Trump.

Louvre machete suspect Egyptian who posted ‘support for Isil minutes before attack’

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂