Jan Egelands uttalelse om Donald Trumps USA er oppsiktsvekkende, tatt i betraktning av at han fortsatt er engasjert av FN, foruten at han leder Flyktningrådet. Slik kan en erfaren byråkrat uttale seg om vår viktigste allierte.

 

– Den siste uken har Trump klart å gjøre USA til et lite og usselt land i internasjonalt samarbeid. De har gått fra å være en leder til å være en avviker, sier han.

Han peker på reaksjonene til flere av verdens ledere, og mener enkelte har en vei å gå.

– Justin Traudau har fremstått som en leder som gjør «Canada Great». Angela Merkel fremstår som en stor leder. Jeg håper norske politikere vil forstå at dette er et avgjørende historisk øyeblikk, som vi kan se tilbake på slik: Noen gjorde og sa det som var i samsvar med internasjonale normer, idealer og lovverk, andre stakk hodet i sanden, slik Theresa May har gjort i Storbritannia, sier han.

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/donald-trump/egeland-usa-har-blitt-et-lite-og-usselt-land-i-internasjonalt-samarbeid/a/23912344/

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂