Anthony Fauci blir president Joe Bidens viktigste helserådsgiver i forbindelse med håndteringen av koronapandemien. Den nye administrasjonens første skritt er å avlyse utmeldingen fra Verdens helseorganisasjon (WHO). Foto: AP / NTB

Den nye administrasjonen i USA takker Verdens helseorganisasjon (WHO) for innsatsen under koronapandemien.

Den amerikanske smitteverneksperten Anthony Fauci sier også at USA vil overholde sine økonomiske forpliktelser overfor organisasjonen.

Uttalelsen markerer en kraftig kursendring etter at Joe Biden overtok som president etter Donald Trump. Sistnevnte kunngjorde i fjor at han ville trekke USA ut av WHO.

Nå sørger Biden for at USA likevel blir værende i organisasjonen. Den nye presidenten har samtidig utnevnt Fauci til sin øverste helserådsgiver.

I en samtale med WHOs styre sier Fauci at den nye presidenten allerede torsdag vil foreslå å melde USA inn i Covax, et internasjonalt samarbeid for å sikre koronavaksiner til både fattige og rike verden rundt.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂