Joe Biden lover å få USA inn i WHO igjen, etter Trumps utmeldelse.   

Etter at president Donald Trump meldte USA ut av WHO, gikk det ikke lenge før det ble erklært fra Joe Biden at han vil omgjøre denne beslutningen. Det skal faktisk skje på «hans første dag som president», opplyser Biden.

I en melding på twitter sier demokratenes presidentkandidat Joe Biden at noe av det første han vil gjøre som president, er å reversere Donald Trumps beslutning om å gå ut av WHO.

– Amerikanerne er tryggere når USA er engasjert i å styrke den globale helsen. På min første dag som president vil jeg gå inn i WHO igjen og gjenopprette vårt lederskap i verden, tvitret Biden.

USAs regjering ga tidligere tirsdag FN formell beskjed om at landet trekker seg ut av Verdens helseorganisasjon WHO, med virkning fra juli neste år.

– Kongressen har fått beskjed om at POTUS (president Trump) offisielt har trukket USA ut av WHO midt i en pandemi, tvitrer senator Bob Menendez, som er Demokratenes øverste representant i utenrikskomiteen.

Oppsigelsestiden er ett år, og dersom prosessen fullføres, mister WHO sin største økonomiske bidragsyter. Eksempelvis yter Kina kun en brøkdel av USAs bidrag.

Ifølge FN må USA i mellomtiden innfri det man omtaler som landets økonomiske forpliktelser.

Det er imidlertid ikke kjent hvilke økonomiske forpliktelser WHO mener Kina bør ha, etter å ha pådratt verden den største helsemessige og økonomiske katastrofen på flere generasjoner.

Nettopp WHOs unnfallende holdning overfor Kina sies å være en hovedårsak til at USA velger å forlate organisasjonen. Det er blitt hevdet at WHO er «i lomma» til kineserne, noe Donald Trump ikke ønsker å støtte med hundrevis av millioner i året.

Trump varslet i mai at han ville trekke landet ut av WHO og anklaget organisasjonen for å ha sviktet under pandemien. Han kunngjorde da også at USAs midler til WHO skulle fryses.

Kjøp Islamismen i Sverige her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.