Nytt

Aftenpostens konkurranse for  ungdommer heter: Nordmannen – hva vil det si å være norsk i 2016. Ungdommer har skrevet og sendt tekster til Aftenposten. Slik Aftenposten tidligere løftet frem Mohammad Usman Rana til å bli deres hus-islamist, velger de nå nye nordmenn som skal erstatte de gamle. Disse nye nordmennene har et behov for å rakke ned på gamle nordmenn. I dialogens navn spytter man dem i ansiktet.

Da blir det sikkert bra stemning.

Det er denne negativiteten til det norske som gjør at folk ikke tror på deres idealer.

Man må lure på hva Aftenposten tror. Det er de som driver kampanje mot det gamle og for det nye. Aftenposten må ha en tro på at avisen klarer seg uten gamle nordmenn, eller: at disse liker å bli spyttet i ansiktet. Det kan være de blir overrasket.

Tittelen til prisvinneren sier det meste:
Mine flate øyne og gule hender har arvet urnordmennenes land. Hva hadde de sagt?
av Arvid Folke Minh Järnbert.

Vi kan forsøke å svare: De hadde sagt at du mangler folkeskikk og stedsnærværelse. Du forveksler ideologi med kultur.

Nå henter jeg vann i bekken som disse urnordmennene først oppdaget. Mine flate øyne og gule hender har arvet deres land, og jeg spør: Er jeg norsk nok? Har jeg passert en viss norskhetsgrense for å overta denne karrige jorden?

Nei, du er ikke nordmann og det har ingenting med dine gule hender å gjøre, men innmaten i hodet ditt. Hvis en nordmann hadde reist til Vietnam og oppført seg slik ville folk trodd han var gal. Det er bare i de nordeuropeiske landene man dyrker en slik galskap. Men du skal vite at mange er svært lei av det.

Begrepet «urnordmann» er nedlatende. Det høres ut som de bør plasseres i reservat.

Jeg tror ikke urnordmennene hadde brydd seg om hva det ville si å være norsk. For dem holdt det å jobbe flittig, være ålreit og unngå å ligge med kona til naboen. Det var viktigere å være gode mennesker enn gode landsmenn.

Du som skal være så fordomsfri synes det er ok å snakke fordomsfullt om dem du ikke liker:

For dagens nasjonalister, derimot, gjelder det motsatte: Trump om ekte amerikanere og Listhaug om nordmenn som spiser gris og viser ansiktet sitt. De vil stenge landegrensene, definere det som er på innsiden og stigmatisere dem som er annerledes.

Arvid Folke Minhg Järnbert, du skulle hørt mer på din mor og mindre på din svenske far. Vietnamesere oppfører seg ikke slik. Du er svensk i hodet.

Assosiasjonen «å plassere nordmenn i reservat» var for svak. Aftenposten gir annenplassen til en ungdom på 18 år, Morten Christensen, som vil ta livet av Ola Nordmann.

Dette synes visst Aftenposten er morsomt.

Juryen begrunner plasseringen med blant annet følgende ord: kreativ, original, morsom, tankevekkende og provoserende. Juryen setter også pris på at Christensen utfordrer nasjonalromantikken og tar tak i hva som er typisk norsk.

Teksten handler om hvordan folk må passe seg for en Ola Nordmann. Han har bunad, blondt hår, hardanger-bunad. I tillegg er han både smart og muskuløs. Ola er stolt av fedrelandet som han har bygget og vil verne den norske identiteten. Ola omtales i teksten som den falske nordmannen. Han har en liten mann boende hos seg. Dette er Olas fange og omtales som den ekte nordmannen. Han skal settes fri.

Ola blir dyttet ned fjellveggen. Fangen blir satt fri. Når bunad og fedrelandskjærlighet omtales som en uting vet vi hva den såkalte «ekte» nordmannen står for.

Norges største avis premierer en skrift til støtte for avviklingen av nordmenn med nasjonal og kulturell stolthet.

Hvordan skal nordmenn overleve i det multikulturelle samfunnet uten en egen identitet? Hva og hvem skal de kjempe for og med?

Ola, den falske nordmannen, er en skummel mann. Han er forkledd i en fin, norsk Hardanger-bunad med armeringer og jakkespenner i sølv. Han har blå øyne og blondt hår, er muskuløs og smart. Skalkeskjulet hans er en gård på toppen av fjellet som er bygget av hans tipp-tipp oldefar, som også heter Ola.


Husk nå på dette: Ola, den falske nordmannen, vil være snill og hyggelig. Han vil fortelle deg om fedrelandet, hvordan vi har bygget det selv og hvor viktig en egen norsk identitet er for oss.

«Ja, vi må beskytte fedrelandet!» roper noen ut av fjellet.

Det er han. Et menneske kommer ut fra fjellet. I hånden har han et tau knyttet til halsen på en liten mann.


«Du er falsk, Ola! Du fortjener ikke å kalle deg selv nordmann!» roper jeg ut til Ola og går mot ham.

«Kvifor ikkje?» spør han.

«Fordi du ikke er en av oss lenger, men han du har tatt til fange er det», svarer jeg og peker på den lille mannen som sakte reiser seg opp og skriker ut:

«Mornaaaa, Ola!»

Han river til seg tauet Ola har i hånden og dytter Ola ned fjellveggen. Vi har reddet den ekte nordmannen.

Dette var en riktig ekkel tekst. Hva om noen hadde laget en fantasi hvor noen andre ble tatt livet av på samme måte? Vedkommende ville blitt politianmeldt.

Det gjemmer seg en galskap i det politisk korrekte som blir mer og mer synlig. Hvem ved sine fulle fem premierer to tekster som triumferende tar urnordmannens land, og styrter ham utfor et stup?

 

Aftenposten/si;D

Les også

-
-
-
-
-
-

Les også