Fire ungdommer ble angrepet med kniv på en S-banestasjon i Frankfurt am Main lørdag, tre av dem ble alvorlig såret. Det fløt blod på perrongen. Like før hadde IS påtatt seg ansvaret for et knivdrap på en ungdom i Hamburg 16 oktober.

frankfurt

Den 16 år gamle Victor satt med sin venninne langs Alster-elvebredden da de ble overfalt av en mann som knivstakk Victor og skjøv venninnen ut i vannet. Victor døde på sykehus, venninnen reddet seg i land.

Angrepet skjedde i 22-tiden og virket helt umotivert. Angriperen ble beskrevet som ikke-vestlig.

frankfurt1

Lørdag tok IS på seg ansvaret og Bild Zeitung finner meldingen troverdig.

Det er den tyskspråklige utgaven av nyhetsbyrået Amaq som skriver at en IS-kriger 16 oktober knivstakk to tyskere som straff for Tysklands deltakelse i koalisjonen mot IS.

Den samme kanalen offentliggjorde også en video som viste politiinnsatsen på S-banen i Frankfurt. Skulle IS også stå bak dette overfallet vil frykten spre seg. Politiet virker mer opptatt av å berolige enn å oppklare:

Blood stains were seen on the concourse of the station.

The motive for the attack remained unclear. Police in Frankfurt urged the public to avoid fear mongering.

«We are asking to refrain from speculation… You are scaring your fellow citizens. There is no danger,» Frankfurt police said on their official Twitter account.

Heller ikke Bild vil se noen sammenheng, men lurer på om det kan være et gjengoppgjør. Muligheten er selvsagt til stede, men ville ikke politiet med en gang meldt fra at «ofrene er kjent av politiet»?

http://www.bild.de/politik/inland/isis/teenager-mord-bekennungsschreiben-48518936.bild.html

hessenschau.de