Det er pinlig å observere norske medias dekning av amerikansk valgkamp for tiden. Det er nemlig ingen valgkampdekning. Det er en ensidig hyllest av en kandidat- Hillary Clinton- og en ensidig demonisering av en annen-Donald Trump. Førstnevnte er en usedvanlig intelligent og dyktig helgen, sistnevnte en ekkel dum rasist. Det er ikke opp til meg å fortelle amerikanerne hva de skal stemme- jeg er ikke amerikansk statsborger. Men jeg er i min fulle rett til å kritisere den unyanserte og propagandaaktige dekningen av valgkampen i USA. Meningsmålinger viser forøvrig at Trump leder suverent- den eneste forklaringen vi får fra norske media, når de i det hele tatt viser til dette faktum, er at amerikanerne er dumme, rasistiske eller begge deler. De vil få et forklaringsproblem til høsten. Hva med litt objektiv dekning av utenrikssaker- eller er det for mye forlangt av norske media?

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂