Siba rosa Våg 23 (2)

Bondens rosa baller…eller bondens gode samvittighet. Etter at man hadde vent seg til de hvite siloballene (rundballene) som i mange år har ‘prydet’ det norske landskapet, dukket det i år opp en rosa variant som mildt sagt føles fremmed i Norge. Forklaringen: Felleskjøpet og produsentene av balleplast har fått bøndene med på en ordning som sikrer penger til forskning på brystkreft. De tre medvirkende parter gir 10 kroner hver for hver bunt rosa balleplast som blir solgt. Når sesongen er over, blir den stipulerte inntekten på 300.000 kroner overlevert Brystkreftforeningen. Og bonden får stilt sin velgjørenhet til skue. Bildet er tatt i Rogaland, ved E 134.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂