Recep Tayyip Erdogan får ikke lov å lande på flyplassen i Istanbul. Han kan bli tvunget til å søke asyl i utlandet, og det sies at hans første ønske er Tyskland.

Erdogan oppfordret sine tilhengere til motstand.

In an extraordinary interview with a Turkish broadcaster, Turkey’s President Recep Tayyip Erdogan called on people to take to the streets in support of the government.

 Speaking from an unknown location on a mobile phone held up by the presenter, he said the uprising «attempt» was being run by a minority within the armed forces, warning that it would be given the «necessary response.»

Hvis Tyskland lar Erdogan få asyl på tysk jord vil det skaffe Tyskland store problemer, det vil også være på grensen til absurd. Erdogan har skaffet Tyskland og EU store problemer. Han er en islamist som har trampet på demokratiet og har vist at han ikke har respekt for demokratiske spilleregler. Hvis et stort EU-land skulle gi ham asyl, vil han garantert arbeide for å styrte et nytt regime i Ankara. Hva det skulle kunne vikle Tyskland inn i, er helt uoversiktlig og uforutsigbart.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂