Forfatningsdomstolen i Østerrike har annullert presidentvalget i mai pga for mange uregelmessigheter. Det er et enormt prestisjetap for landets myndigheter og kan føre til at oppslutningen om FPÖs Norbert Hofer blir enda større.

Det var rett etter valget snakk om at alt ikke hadde gått rett og riktig for seg. Kun noen få tusen stemmer skilte.  Nå har forfatningsdomstolen avhørt mange vitner. De har fortalt at poststemmer ble åpnet før tiden, slik at de måtte forkastes. I andre tilfeller foregikk opptelling uten kontrollsenter til stede.

Nytt valg er berammet til september. Europa kan få et nytt sjokk. Det man såvidt unngikk 22. mai.

Hofer sa for noen dager siden at hvis han ble president ville han la østerrikerne stemme over EU-medlemskapet innen et år.

 

Hofer

http://www.aftenposten.no/verden/Presidentvalget-i-Osterrike-erklares-ugyldig-585910b.html

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂