Feriesesongen står ved døren og Frankrike tar ingen sjanser: Bevæpnet politi skal patruljere strendene. Man vil ikke ha massedrap på folk som ligger på solsenger slik vi så i Tunisia ifjor. Terrordrapet på den franske politimannen og hans kone i Paris har også bidratt til en debatt hvorvidt fransk politi også skal få være bevæpnet utenom tjenestetiden. Politiet er blitt en egen målgruppe for terrorister og man må ha nye rutiner for at de skal få beskytte seg selv såvel som befolkningen.

En talsmann for politiet, Nicolas Comte, kommenterer:

“This is the first time that these officers will be armed. Normally throughout July and August they are in their swimsuits and unarmed”.

“We can see these days that the police are the target of terrorists, but this is also to ensure the police are ready to respond in the event of an armed attack,” Comte said. “This is a win-win situation for everyone. It means that there are people to provide security for everyone when they are on the beach. Holidaymakers will not see police in heavy armour, they will see lifeguards.”

M16 på stranden i Israel

Et vanlig syn på strendene i Israel. Frankrike følger etter.  

 

The Guardian

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂