Tavle

Media har i flere uker hatt fokus på russ og sex. Nå ser det ut til at masseslagsmål er den nye måten å feire russetiden på. Flere steder har det brutt ut store slagsmål mellom russ. Det brukes til dels grov vold. Selv på trauste Hedmarken er ungdommen svært hissige. På Tjuvholmen rett utenfor Hamar sentrum barket russ sammen natt til mandag.

Det er dette som omtales som den snille og rolige generasjonen?

I Oslo var mellom 40 og 50 russ involvert i et masseslagsmål.


– Vi fikk en rekke nødtelefoner om at det var hvertfall 20 personer som sloss, og at det var minst fire russebusser på stedet, og at det var flere som var hardt skadet og sparket i hodet, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli.


– Det er flere personer som har fått ordentlig juling på Tjuvholmen i Hamar. Ingen er alvorlige skadet, men det er en del kuttskader. Vi vet ikke hvor mange som har vært involvert ennå, sa operasjonsleder Kjartan Waage i 02.50-tiden.

VG