Nytt

Da al-Qaida bombet Atocha-stasjonen i Madrid 11. mars 2004, reagerte spanierne med å vrake Jose Aznar og velge sosialistpartiets Jose Luis Rodriquez Zapatero i stedet. Han hadde lovet å trekke spanske soldater ut av Irak, og holdt løftet.

Flere uttrykte da betenkeligheter over at Sosialistpartiet gjorde det som hadde vært al-Qaidas hensikt med terroren.

Nå ser Con Coughlin i Telegraph en parallell i Paris-terroren. Kan det være de ønsker å drive franskmenn til å kreve stans i bombingen av IS i Syria? Helt ueffen er tankegangen ikke.

The timing of the attacks, on the eve of this weekend’s G20 summit, is no doubt timed to persuade the French public to call on their government to end its military contribution to the war against Isil.

French governments have, in the past, been susceptible to this kind of pressure, and public opposition to the war against the Taliban in Afghanistan led France to withdraw its forces from the Nato mission.

But even France’s left-wing President Francois Hollande must realise that ending France’s contribution to the military campaign against Isil would be counter-productive. Islamist terror cells were carrying out attacks against Paris long before the Isil conflict arose. Who can forget the bombing of the Paris metro by Islamist terror cells in the 1990s?

David Cameron befinner seg i motsatt posisjon: Han skal bestemme seg om han skal be Parlamentet om tillatelse til å bombe Syria. Han fikk som kjent nei etter Bashar al-Assads bruk av gass mot innbyggerne i Ghouta i august 2013. Et sviende nederlag som fikk også Obama til å backe ut fra militærmakt.

Hvis Cameron skulle få nei en annen gang vil det være et alvorlig tilbakeslag for krigen mot IS.

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/france/11995698/We-are-all-at-war-with-Isis-now.-We-must-not-back-down.html