Nytt

Desemberavtalen mellom Alliansen og den sosialdemokratiske regjeringen ligger i grus. Samtidig som Sverige nærmer seg kollaps. Det gjør det fristende for de borgerlige å inngå samarbeid med Sverigedemokratene.

Det har vært politisk tabu, men utviklingen i Sverige løper hurtig, for ikke å si løpsk. Hva er viktigst – politiske tabu eller å redde nasjonen?

Det kan bli Sosialdemokratene og De grønne som sitter igjen med svarteper.

Ifølge Vårt Land sier professor i statsvitenskap, Sören Holmberg, at utviklingen kan gi SD større innflytelse, og lurer på om det etter hvert vil føre til et indirekte eller direkte samarbeid mellom de borgerlige partiene og Sverigedemokratene. Han sier:

Allerede nå ser vi at flere av de borgerlige partiene snakker om at vi bør ha endringer i innvandringspolitikken.

Det er interessant hvordan debatten og situasjonen i Sverige ikke følges opp i Norge. Sverige er på kanten av kollaps, men politikere i Norge nekter å forholde seg til det som skjer, for dem synes det å være viktigst å komme dit Sverige er nå på raskest mulig tid. Vår egen statsminister er mest opptatt av at både sentrum og FrP må fire på hjertesaker for å betale asylregningen, hvilket jo er et lite paradoks, ettersom tonen frem til nå har vært at migranter og flyktninger er positive bidrag til norsk økonomi.

Statsministeren mener for øvrig at den beste måten å løse utfordringen med stadig flere mindreårige asylsøkere på, er å la norske foreldre bli fosterforeldre.

Det bør ikke overraske noen at KrFs Knut Arild Hareide ifølge Vårt Land kaller det en «utrolig flott oppfordring».