Nytt

Politisk korrekthet er et fenomen som ser ut til å følge sine egne lover. Den styres av noen overordnede prinsipper som ikke lar seg korrigere av hendelser.

Brendan O’Neill deltok i en debatt på Trinity College, Dublin, om retten til å krenke vs ytringsfrihet. Hans motdebattant var Asghar Bukhari fra Muslim Public Affairs Committee. Bukhari spilte offerkortet for alt det var verdt: Det var Kouachi-brødrene som var ofre. For fransk kolonialisme i Algerie, der brødrene kommer fra, og  p.g.a. marginaliseringen av muslimer osv. På den annen side var Charlie Hebdo rasistisk og islamofobisk.

O’Neill satt med stigende forundring og hørte at verden ble snudd på hodet: morderne var de virkelige ofrene og de drepte var overgriperne.

Men det mest sjokkerende var likevel publikums reaksjon: De holdt med den demagogiske islamisten. Deres empati strakk seg også til å omfatte morderne, mens ofrene ble overgripere.

But there was something even more disturbing than Bukhari’s comments on Charlie Hebdo — the audience’s response.(….)

……the audience at last night’s debate was not part of any cynical, self-styled community group. They were young. They were mainly liberals. They were pretty cool. Some were painfully PC. And yet some of them — a significant chunk of them — cheered Bukhari’s explanation for the Charlie killers’ actions, and applauded his suggestion that my question must have been motivated by racism.

During my speech, students had hollered ‘Shame! Shame!’ when I suggested that Robin Thicke’s ‘Blurred Lines’ should not be banned on campuses. And yet they listened intently, with soft, understanding, patronising liberal smiles on their faces, as Bukhari implied that Charlie Hebdo brought its massacre on itself. This is how screwed-up the culture on Western campuses has become: I was jeered for suggesting we shouldn’t ban pop songs; Bukhari was cheered for suggesting journalists who mock Muhammad cannot be surprised if someone later blows their heads off.

It provided a glimpse into the inhumanity of political correctness. The PC gang always claim they’re just being nice; it’s just‘institutionalised politeness’, they say. Yet at Trinity last night I saw where today’s intolerance of offence and obsession with Safe Spacing minorities from difficult ideas can lead: to an agreeable nod of the head when it is suggested that it’s understandable when poor, victimised Muslims murder those who offended them.

No, a PC student at such a prestigious college as Trinity is very unlikely to kill you for being offensive. But if someone else does, they won’t be outraged or upset. They’ll think you had it coming. Nice? Polite? Please. Political correctness is murderous.

Politisk korrekthet trumfer alle andre hensyn enn sine egne: Bukhari har gitt penger til David Irving for at han skal avsløre sannheten om Holocaust og jødenes spill. Det spilte ingen rolle.

Also, can we ponder the eye-swivelling irony of my being accused of racism by a man who once sent money to Holocaust denier and anti-Semite David Irving? In 2006, Bukhari sent £60 to Irving as part of his ‘fight for the Truth’. He encouraged Irving to continue to ‘expose certain falsehoods perpetrated by the Jews’.

Politisk korrekthet har en amok-faktor innebygd. Den har få om noen moralske hemninger. Man finner den ofte i sin mest virulente form hos mennesker som ikke kommer i kontakt med den virkeligheten de fortegner.

trinity-college-dublin-n

Trinity College ble etablert i 1592 og er rangert som Irlands beste universitet. 

Long_Room_Interior,_Trinity_College_Dublin,_Ireland_-_Diliff

Biblioteket har fem millioner bøker. Dette er ikke et hvilket som helst universitet. Tidligere studenter er Oscar Wilde, Samuel Beckett, Thomas Moore, Jonathan Swift og Edmund Burke.

http://blogs.new.spectator.co.uk/2015/10/why-are-students-now-cheering-about-the-massacre-at-charlie-hebdo/