Nytt

Den danske tenåringen, Lisa Borch, var bare 15 år da hun fikk seg en ny kjæreste. Hennes nye kjæreste var den radikale muslimen Bakhtiar Mohammed Abdulla. Han var 29 år gammel. Lisa Borch og Bakhtiar Mohammed Abdulla hadde planlagt å reise til Syria – til Den islamske stat. Hun hadde kranglet med moren som forsøkte å få Lisa til å avslutte forholdet med den 29 år gamle irakeren slik at hun kunne leve et normalt tenåringsliv. Etter å ha tilbrakt mange timer på YouTube med å se på hodeavskjæringsdrapene av David Haines og Alan Henning bestemte de seg for å drepe Lisas mor, Tina Römer Holtegaard.

Med en stor kjøkkenkniv stakk de moren til døde. Det tok minst 20 knivstikk. I retten fikk man høre hvordan Lisa hadde blitt besatt av radikal islam etter at hun forelsket seg i en muslimsk mann. Men han dumpet henne og flyttet tilbake til Sverige til kone og barn. Den nye kjæresten var Bakhtiar Mohammed Abdulla fra Irak. De ble kjent på et asylmottak nær Lisas hjem i Kvissel. Etter det grusomme drapet ringte Lisa selv til politiet med beskjeden: «Jeg hørte min mor skrike og jeg så ut av vinduet og så en hvit mann løpe avgårde. Værsåsnill og kom hit, det er blod overalt»

Ved ankomst fant politiet Tina Römer Holtegaard død i sengen. Mannen hennes var bortreist i forretninger da drapet ble begått.

Tross den frenetiske telefonsamtalen, fant politiet datteren sittende i en stol i stuen hvor hun lekte med mobilen og så på YouTube-videoer. Da politiet spurte henne hvor moren var, pekte hun opp mot annen etasje, men nektet å forlate pc’en. Det var hennes oppførsel som gjorde at politiet straks mistenkte henne for å ha drept moren. Senere fant de også at hun hadde sittet og sett på hodeavskjæringer hele kvelden.

2C56DADC00000578-3235062-image-m-76_1442322884647

Lisa Borch ble dømt til 9 års fengsel for drapet.

2C56D45000000578-3235062-image-m-65_1442322795221

Tina Römer Holtegaard må ha vært fortvilet over datterens forhold til en 29 år gammel radikal muslim.

2C56D55200000578-3235062-image-m-60_1442322748139

Bakhtiar Mohammed Abdulla fikk 13 års fengsel og vil bli utvist fra Danmark etter soning.

Snaphanen undrer seg på hvorfor dansk presse hadde nedtonet islams rolle i mordet:

Hvorfor skal vi høre detaljerne  fra udlandet? Det er som om Daily Mail har været til stede i retten i Hjørring, og BT og EB har siddet i udlandet. Vi kan vel ikke tåle at høre det, mener  journalisterne Karsten Gøttler, Caroline Clante og Jonas Vester. Om de vil beskytte islam  eller danske politikere, er uvist, faktum er, at pigen og moderen er endnu to ofre for danske politikeres forrædderi. Jihadisten er  udvist, skaden er sket.

Daily Mail