Nytt

Ingeniørhøjskolens palæstinensiske rollemodel kæmpede for Islamisk Stat: “Mohammed… viser vejen”

Den altid velunderrettede Syrienblog fortæller, at palæstinensiske Mohammed Dirawi, bosat i Århus V, netop er faldet i kamp i Syrien. Tilbage i 2008 blev han portrætteret i Jyllands-Posten, der fortalte om hans 12-tal i dansk. I 2012 startede han på Ingeniørhøjskolen, og blev skolens ‘rollemodel’ for tosprogede, et eksempel til efterfølgelse. Succeshistorien blev gengivet i flere aviser, herunder den husstandsomdelte Aarhus Onsdag.

Året efter avisartiklerne om ‘rollemodellen’ rejste han til Syrien, og blev en del af kampen for Islamisk Stat. Udviklingen fremgår af hans Facebook-profil. ‘Slave of Allah’, Osama Bin Laden,Islamisk Stat-bannere og det islamiske alias ‘Abu Ibrahim Al Falastini’.

(Mohammed Dirawi som rollemodel: Jyllands-Posten, Aarhus Onsdag, JP Aarhus og Ingeniørhøjskolen)

(Mohammed Dirawi alias ‘Abu Ibrahim Al Falastini’, død i Syrien, juli 2015)

(Mohammed Dirawi på Facebook, 2. juli 2013)

(Mohammed Dirawi på Facebook, 2. juli 2013)

(‘Abu Ibrahim Al Falastini’ på Facebook, 3. august 2015)

Diverse.

“Hej mennesker, det her er en af mine venner fra moskeen, han er en meget klog mand og han er meget flink, og vil i ikke være flinke og lade være med at kritisere ham, for han har også været igennem mange ting, han har ikke altid boet i danmark.” (mohammed dirawi på Uriasposten, 29. september 2008)

“På billedet ses Mohammed Marwan Dirawi og Samah Hammoude. Som rollemodeller skal de være med til at skabe en bred social rekruttering til ingeniøruddannelserne ved Aarhus Universitet.”(Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet, 14. februar 2012)

“Hun tager et par unge rollemodeller med sig til Gellerup for at vise, at det kan lade sig gøre at ændre sin tilværelse og bryde med den negative, sociale arv. … En af dem er 20-årige Mohammed Marwan Dirawi. Født og opvokset i Gellerupparken i Aarhus…” (JP Aarhus, 15. februar 2012)

“Ingeniørhøjskolen flyttede i vinterferien studievejledningen til Gellerup for at få flere tosprogede unge ind på ingeniøruddannelserne. To studerende, Mohammed og Samah, var med som rollemodeller for at vise vejen frem.” (Aarhus Onsdag, 29. februar 2012, forside)

‘Mohammed og Samah viser vejen’ (Aarhus Onsdag, 29. februar 2012, s. 6)