Nytt

En form for psykologisk krigføring som må holdes under oppsikt, men som neppe er farlig – slik definerer italienske sikkerhetskilder noen fotografier postet av ISIS-sympatisører til Twitter som er tatt i nærheten av blant annet Colosseum i Roma og domkirken i Milano.

På bildene kan man se papirlapper med logo og truende tekster som «vi er blant dere» og «vi er i ferd med å lokalisere målene i påvente av at tiden er inne» – noe som bringer tankene hen på tallrike meddelelser om at Roma er et mål for terrorstaten.

CDcCvanW8AACMOr-U10403071343446tHD--990x556@LaStampa.it
Bilde tatt ved domkirken i Milano

Meldigene, som er omtalt på Twitter av SITE Intelligence Groups Rita Katz, er postet fra en rekke kontoer. En av dem tilhører angivelig en ung tunisier som er kjent for sikkerhetsmyndighetene, fordi han flere ganger har gitt uttrykk for ønske om å slutte seg til jihadistene i hjemlandet.

 

La Stampa