Politiet måtte skyte et varselskudd i Stockholm søndag kveld. Politiet pågrep en person i en narkotikasak. Flere personer kommer til for å befri den arresterte. Politiet er underlegne og må se seg nødt til å skyte et varselskudd. Pepperspray fungerer ikke effektivt når det er mange som angriper.

Polispatrullen slog larm strax före klockan 19, efter ett ingripande i ett narkotikaärende i södra Järva i Spånga.
– När de ingriper kommer andra personer till platsen och försöker frita den person man har gjort ett ingripande mot. Polispatrullen, två poliser, blir väldigt trängda och använder pepparsprej. Men de har så pass många personer emot sig att de tvingas skjuta varningsskott, säger Fredrik Andersson.
Efter att fler polispatruller hade anlänt till platsen kunde två personer gripas och ytterligare några omhändertas.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20509931.ab