Isis vet hva jentene liker. De vil ha de kjekke og barske gutta. De som får hjerter til å banke. Også gjerne litt farlig, litt tøff og veldig spennende. Oooh, kanskje også med rufsete hår.

smukkas

Rene popidolet! Ikke rart disse femtenåringene fyller kofferten med burkaer og rapper storesøsters pass. 

Ayesha, a woman in her 20s from the Midlands, was one of many so-called “bedroom radicals” who was approached by a recruiter online before the rise of Isis.

She told BBC Newsnight that a man contacted her when she was aged 16 or 17 years old on Facebook with a message telling her she was “very attractive”. His message added: «Now’s the time to cover that beauty because you’re so precious.»

Ayesha says this was «best way I could have been targeted» because it played on her religious beliefs as well as exciting her.

Mange jenter er lettlurte, det er ingen tvil om det. Men er et ansikt med rene og sterke trekk nok til å glemme at det myke rufsete håret hans blir fylt med blod når han skjærer strupen over på de som står i veien for kalifatet?

Dette er ikke det samme som å snike med seg et miniskjørt i bagen og lyve om et party som du bare mååå gå på for han kjekke typen er der. Dette er mordere. Av det aller verste slaget. Ville disse jentene ha reagert på samme måte hvis de ble tilbudt britiske voldtektsforbrytere? Selvsagt ikke. Men jihadistene er noe annet, for det handler også om islam. Et felles bånd.

«It was glamorous in the sense it was like ‘oh wow, I can get someone who practises the same religion as me, who’s not necessarily from my ethnicity and that’s exciting’.»

She described recognising fighters on Facebook posts who had died.

«It was like, get with him before he dies. And then when he dies as a martyr you’ll join him in heaven.»

Som femtenåring er det lett å falle pladask for en kjekkas med originale sjekketriks. Som når en barsking kommer slentrende over sent på et party og sier «skal vi dø sammen?». Litt annerledes, litt spennende, men allikevel i trygg forvissning om at spørsmålet ikke er alvorlig ment.

For disse jihadsnuppene er situasjonen en annen. Sjekketrikset er det samme, men det er blodig alvor.  

The Independent