Nytt

Reinfeldt uttaler seg om innvandring i DN.

Innvandring er tegn på et samfunn med vekstkraft. Noen sikkerhetsproblemer følger med på lasset, mener den tidligere svenske statsministeren.

Hva har han å si om Malmö, den mest multikulturelle byen i Sverige? Sikkerheten for vanlige folk er svekket på grunn av en voldsom kriminalitet, men økonomien er definitivt ingen suksess. Reinfeldt bommer stygt på det positive, og pynter på det negative. Det hele minner mest om løgn.

Han minner om at terror ikke kun utøves av muslimer. Integrering og språkopplæring er viktig for å hindre terrorisme. Vi har hørt det før.

Det å innrømme at det multikulturelle prosjektet er en fiasko, sitter langt inne.

– Innvandring og befolkningsvekst er et tegn på et samfunn med vekstkraft, sier Fredrik Reinfeldt (49), som var statsminister i Sverige i åtte år frem til ifjor høst.

—-

– Det er klart dette ikke er helt uproblematisk, og det kan innebære sikkerhetsutfordringer, spesielt slik vi kan se med såkalte Syria-farere, noe vi skal takle med fasthet. Samtidig skal det ikke bare være politi og kontroll, men mer ytringsfrihet og demokrati, sier eksstatsministeren.

—-

Reinfeldt understreker at terror ikke bare utøves av muslimer eller islamister.

– Terror utføres stort sett av mennesker som ikke kommer til sin rett. Da må de integreres og få brukt sine talenter og ambisjoner. Språkopplæring og jobb er nøkkelen her.

—-

I Sverige er det spesielt Malmö og Stockholm som har utmerket seg negativt.

– Har dere i Sverige vært naive?

– Nei, de mest spennende stedene og byene i verden er multikulturelle. Vi skal ikke legge skjul på at det finnes spenninger, og Sverige er på ingen måte perfekt.

—-

– Vi har en plikt til å hjelpe når vi kan, ut fra et humanistisk standpunkt. En voksende befolkning er et tegn på at samfunn med vekstkraft, sier Reinfeldt.

– Er den store innvandringen økonomisk bærekraftig?

– Ja, den er absolutt økonomisk bærekraftig. Men det forutsetter en arbeidslinje der innvandrere kommer i jobb med en gang, alt mens de venter på behandling av asylsøknaden.

http://www.dn.no/nyheter/politikkSamfunn/2015/01/08/2200/Terroraksjonen-i-Paris/forsvarer-innvandring