Nytt

Kriminelle som angriper hverandre med skytevåpen på åpen gate, overfallsvoldtekter, steining av brannbiler og skoler som brenner er ikke uvanlige innslag i Sverige. Det å gå i butikken kan også være dramatisk i Sverige, den humanitære stormakten.

Aftonbladet skriver om et ran i Kärrtorp. Der ble en kvinnelig ansatt skutt, hvorpå hun blødende ble beordret til å krabbe gjennom butikken. Kunder i butikken ble truet og barn ble dyttet unna for at de sto i ranerens vei.

När det 18-åriga biträdet försöker fly jagas hon genom butiken och en bit in skjuter gärningsmannen henne i baken. Sedan tvingar han henne att blödandes krypa på alla fyra – hela vägen tillbaka till kassan.
– Han går bakom henne med pistolen riktad mot hennes rygg, när andra kunder försöker larma hotar han även dem med pistolen, säger Daniel Löfgren.
Man ser också på bilderna hur den hänsynslöse mannen föser undan chockade barn som står i hans väg. Väl framme vid kassan kan kassörskan fortfarande inte få ut pengar och till slut lämnar rånaren butiken.

Samme avis skriver også om en gjengvoldtekt hvor offeret både ble truet med pistol og ble påført skader i underlivet av pistolen.

Tre unga män åtalas för en utdragen och brutal gruppvåldtäkt i somras.
Övergreppen började i en kolonistuga – och fortsatte samma natt med nya förövare i en källare.
Offret dödshotades med pistol och skadades i underlivet av vapnet.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19929871.ab

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19923876.ab