Nytt

Syv menn ble varetektsfengslet i Solna tingrett onsdag, mistenkt for en grov gruppevoldtekt i Sundbyberg i juni.

En av de syv er medlem av en offentlig støttet forening, Tro hopp och kärlek som skulle forebygge ungdomskriminalitet i Rinkeby.

sverige.rinkeby.gruppevoldtekt.Agundez-Faisal-Abdikarim-och-Abdu-Mohammed-samtalade-med-Justitieminister-Beatrice-Ask-som-även-besökte-Polisen-i-Södra-Järva.-Foto-PolisenFoto: Mohamud Faisal Abdikarim (no. 2 fra venstre) møtte justisminister Beatrice Ask under et besøk hos foreningen.

En av de misstänkta, 18-årige Mohamud Faisal Abdikarim från Somalia, har tidigare i år figurerat i media som framträdande figur inom organisationen Tro Hopp och Kärlek i Rinkeby, bland annat i ett stort uppslaget reportage där han fick träffa justitieministern. I en intervju i Sveriges Radio sade Mohamud då att han “sprider en massa trygghet och kärlek“. Organisationens mål är att stävja ungdomskriminaliteten i “utanförskapsområdet” Rinkeby, en verksamhet som man också fått frikostiga bidrag från skattebetalarna för.

 

http://avpixlat.info/2014/10/02/sju-utomvastliga-invandrarman-haktade-for-grov-gruppvaldtakt/