Nytt

Barack Obama ytret torsdag en setning som kommer til å forfølge ham. Han snakket om ISIS og Syria og sa: – We don’t have strategy yet.

For ett år siden skulle Obama ifølge sine egne «red lines» ha bombet Syria for bruken av kjemiske våpen. I siste liten fikk han kalde føtter. Nå er det en annen motstander som har erklært USA krig, som USA står overfor, og Obama forsnakker seg og sier han ikke har noen strategi.

En god del kritikere har lenge sagt at Obama mangler en strategi for Midtøsten. Nå bekrefter han det selv. Det er nok ord han kommer til å angre på. Å si at man ikke har en strategi mot en fiende som er farligere enn al-Qaida, er et statement som en amerikansk president ikke kan tillate seg. Det er å innrømme selvpåført svakhet.

Grunnen, mener William Kristol i Weekly Standard, er at Obama, hvis han skulle vært situasjonen voksen, måtte innrømmet at også han er blitt en krigspresident. Det vil han ikke.

Men en president som setter seg selv over nasjonen, har dårlige utsikter.

Mr Obama refuses to accept the fact that we’re at war, writes the Weekly Standard’s William Kristol. Because of this reluctance, he continues, the president’s moves in the Middle East are hesitant, defensive and haphazard.

«To organise for war, to articulate a strategy, to commit to victory – all of this would make the Obama presidency a war presidency,» Kristol says. «But being a war president doesn’t comport with Barack Obama’s self-image.»

http://www.bbc.com/news/blogs-echochambers-28977365