Policyexchange.org har laget en håndbok om endringene i den britiske populasjonen, og den viser at folk med minoritetsbakgrunn vil utgjøre rundt 30 % i 2050.

Studien viser at nesten alle ikke-europeiske innvandrere stemmer Labour. Tony Blair fikk det som han ville. Forandring av det politiske landskapet var en av motivene for masseinnvandringen.

People from ethnic minority backgrounds will make up nearly a third of the UK’s population by 2050.
 
A Portrait of Modern Britain reveals that the five largest distinct Black and Minority Ethnic (BME) communities could potentially double from 8 million people or 14% of the population to between 20-30% by the middle of the century. Over the past decade, the UK’s White population has remained roughly the same while the minority population has almost doubled. Black Africans and Bangladeshis are the fastest growing minority communities with ethnic minorities representing 25% of people aged under the age of five.

Studien tar for seg indere, bangladeshere, pakistanere, afrikanere og folk fra Karibia. Den ser på en rekke ulike faktorer, både innen gruppen og mellom dem. BME står for Black Minority Ethnic.

  • Ethnic minority communities predominantly live in three main cities, with 50% living in London, Manchester and Birmingham alone. They are seven times more likely to live in an urban area than someone who is white. The Indian community is the most dispersed, the Bangladeshis the least. The Pakistani community is predominantly based in towns in the North and the Midlands, while over half of all the Black community lives in London.
  • Although all BME communities have higher levels of unemployment and low level of full time workers than the White community, Indians cluster in the highest skilled professions. Almost all minority groups, except the Indian community, have unemployment rates double the national average.  Black Africans (18.3%) have the highest unemployment rate. 39% of Pakistani and 42% of Bangladeshi women have never worked. 24% of Pakistani men are taxi drivers and half of all Bangladeshi men work in restaurants. In contrast 43% of Indians work in the highest skilled professions.
  • All BME communities – regardless of age and social class – strongly support the Labour Party, but Indians are up to four times more likely to identify with the Conservatives. 17% of Indians identify with the Conservatives compared with 4% of Black Africans, 7% of Black Caribbeans, 8% of Bangladeshis and 9% of Pakistanis.

Studien har noen overraskende tall for andelen som tar utdannelse i forhold til den hvite befolkningen.

All minority groups have higher proportions of students staying on in formal education, especially university, at 16 and 18 than the White population. All minority groups have higher proportions of students attending Sixth Form and then staying in some form of education post A-levels than the White population. Bangladeshi are the fastest improving group at Key Stage 5 (GCSE) and 70% of Indian students go to university, compared to 43% of White students.

http://www.policyexchange.org.uk/publications/item/a-portrait-of-modern-britain?category_id=24

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂