Nytt

Ny statistikk fra Storbritannias innenriksdepartement viser at nesten to tredjedeler av de nesten 11.000 ulovlige innvandrerne som er blitt oppdaget på arbeid i britiske restauranter siden 2008, fortsatt befinner seg i landet.

De overraskende tallene sår sterk tvil om statens evne til å hanskes med den ulovlige innvandringen. Ikke bare er de iverksette tiltakene ineffektive, de er tilsynelatende heller ikke verdt innsatsen:

Keith Vaz, the chairman of the Commons home affairs committee, who obtained the figures, said: “These are very worrying statistics. The cost of these raids, including the numbers of Home Office officials involved and the time taken to execute them, seems to be greater than the consequences for those who are caught working illegally.

En talsmann for Innenriksdepartementet mener færre ankemuligheter er veien å gå:

“The new Immigration Bill will reduce the complexity of the appeals system, which allows too many people with no right to be in this country to make repeated, spurious appeals to prolong their stay in the UK and frustrate attempts to remove them.”

 

The Telegraph: ‘Illegal’ migrants stay despite raids