Flyktninger som søker asyl i Storbritannia risikerer å bli hjemsendt etter fem år. Innenriksdepartementet legger frem nye retningslinjer for permanent opphold. Titusener av flyktninger som søker om opphold i Storbritannia vil måtte gjennomgå en re-evaluering for å se om det er trygt å sende dem tilbake til hjemlandet. De nye reglene skal settes i kraft umiddelbart.

Theresa May sa det allerede i 2015:

“We’ll introduce strengthened ‘safe return reviews’ – so when a refugee’s temporary stay of protection in the UK comes to an end, or if there is a clear improvement in the conditions of their own country, we will review their need for protection. If their reason for asylum no longer stands and it is now safe for them to return, we will seek to return them to their home country rather than offer settlement here in Britain.”

Dermed gir Storbritannia kun fem års midlertidig opphold. De som ikke søker igjen etter fem år vil anses som å ha ulovlig opphold og vil miste retten til arbeid og sosiale ytelser i tillegg til at de risikerer å bli utvist.

59.000 personer vil nå få saken sin revurdert.

The Guardian

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂