Nytt

Frankrikes regjering skal i januar holde et særskilt møte om landets integreringspolitikk. Et av underlagsdokumentene vil bli en rapport bestilt av statsminister Jean-Marc Ayrault, hvis innhold har satt sinnene i kok hos opposisjonen.

Rapporten tar nemlig til orde for en helt ny integrasjonsmodell, i tråd med den sosialistiske statsministerens erklærte ønske i juli 2012 om en gjennomgripende fornyelse av politikken på området.

Le Figaro skriver at dette forslaget til en ny politikk tar sikte på å imøtekomme innvandrene og deres etterkommeres forventninger, hvilket angivelig bare kan lykkes ved å anerkjenne at innvandrernes bidrag gjennom lang tid er en del av den franske identiteten.

Altså en form for offisiell multikulturalisme, som man tror vil bidra til å dempe de etniske motsetningene i landet. Blant tiltakene som er blitt nevnt, er opplæring i arabisk og afrikanske språk i skolen.

Presidenten er ikke begeistret, og tanken er sannsynligvis dødfødt. Man tar seg i å lure på hva slags rådgivere den franske regjeringen har, samt hvordan den har til hensikt å legge ballen død før Marine Le Pen rekker å spille for mye med den.

 

Intégration : un rapport choc
France mulls overhaul of ‘assimilation’ policy towards immigrants