omslag.Familien-Steinfeld-da-byen-graat_productimage

«24. februar stenger de døra til hjemmet sitt på Grimmerhaugen bak seg, og overlater nøklene til Det Tredje Rikets håndlangere. Selv skal de aldri mer få bruk for dem. Reisen de nå legger ut på skal bli deres siste. Den ender i et gasskammer i en konsentrasjonsleir et sted i Polen».
Denne boka handler om den lille jødiske familien Steinfeld fra Ålesund: Mor Lea, far Israel og barna Reidun og Morten. Israel var en dyktig forretningsmann som drev flere forretninger i Ålesund. Boka forteller om hverdagsgleder og livet før krigen, om angsten og uroen som fulgte med den tyske okkupasjonen, arrestasjonene, og til slutt døden i tysk fangenskap i Auschwitz våren 1943.
Therese Alvik har gjennom samtaler og søk i utallige arkiv og bøker funnet mye nytt stoff om hva som skjedde med familien Steinfeld og andre jøder som hadde tilknyting til Sunnmøre både før og under krigen. Bestemor til forfatteren var i tjeneste hos familien Steinfeld.

Boka er rikt illustrert. Mange av fotografiene har ikke blitt publisert tidligere.

Isbn: 9788282400749
Forlag: Selja Forlag
Format: Innbundet
Utg. år: 2013
pris: 348, –