Rundt 60 % av danskene er like mye mot en moske i nabolaget som de er mot et behandlingshjem for narkomane. Rundt 33 % er så sterkt mot at de ville ha flyttet.

 

Hverken moskéer eller stofbehandlingssteder er attraktive naboer. Det fremgår af en måling, som analysebureauet Wilke har lavet for Jyllands-Posten.

34 pct. siger, at de ville overveje at flytte, hvis de boede tæt på en moské. Noget færre, nemlig 26 pct., siger, at de ville overveje at flytte, hvis de boede tæt på en institution for stofmisbrugere. Lægger man de personer til, som har svaret, at de godt nok ville være modstandere af at have en moské eller et stofbehandlingssted i kvarteret, men dog ville blive boende, viser tallene, at omkring 60 pct. er imod at have et stofbehandlingssted eller en moské i baghaven.

Grundlæggende skepsis

»Det ligner lidt islamofobi, når man kan sidestille en moské med en institution for stofmisbrugere. Det burde nok vække lidt bekymring i et land med religionsfrihed. Det er ikke overraskende, at man får det svar, når det drejer sig om stofmisbrugere. Men det er overraskende, når det drejer sig om en ganske fredelig moské,« siger Jørgen Goul Andersen, professor i statskundskab ved Aalborg Universitet.

 

http://www.jyllands-posten.dk/protected/premium/indland/ECE6272703/flertal-vender-sig-imod-at-fa-en-moske-i-nabolaget/

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.