Barna i Syria lider enormt under krigen. Antall drepte barn er 11.420 og mange er drept med viten og vilje, viser en ny rapport.

Man har også eksempler på at barn er torturert. Særlig gutter i alderen 13-17 år.

Tusindvis af børn helt ned til to års-alderen er blevet ofre for likvideringer, tortur, gasangreb og bombeangreb i Syriens blodige borgerkrig, der løber på tredje år.

Det fastslår en ny rapport fra Oxford Research Group, som opgør antallet af dræbte børn under 17 år til 11.420. Det svarer til godt 10 procent af de 113.735 civile, som man mener, er omkommet som følge af borgerkrigen.

Langt størstedelen af ofrene under 17 år (7.557 personer) er omkommet under bombeangreb, men rapporten fremlægger samtidig rystende beviser på, at over 1.000 børn er blevet likvideret eller har været prioriterede mål for snigskytter.

764 børn er direkte blevet likvideret, og 389 børn er blevet ofre for snigskytter, der ifølge rapporten bevidst har udvalgt børnene som mål for deres kugler.

 

Rapporten er blevet til efter en analyse af databaser fra fire syriske organisationer, der overvåger civile tab under krigen: The Syrian Center for Statistics and Research (CSR-SY), Syria Tracker (ST), Syrian Network for Human Rights (SNHR) og Violations Documentation Center. Tallene fra databaserne er efterfølgende krydstjekket med officielle tal.

 

http://jyllands-posten.dk/international/mideast/ECE6273643/rapport-boern-likvideres-i-syrien-krigen/