FNs høykommisær for menneskerettigheter Michelle Bachelet. Foto: Salvatore Di Nolfi/Keystone via AP.

Krigen i Syria har kostet minst 350.209 mennesker livet. Men det reelle tallet er høyere, fastslår FN i sin første rapport på sju år om antall ofre i krigen.

NTB melder om saken, og forteller at de 350.209 ofrene som er bekreftet i rapporten, er mennesker som FN har klart å finne fulle navn på. Man har også opplysninger om hvor og når de ble drept, i perioden mars 2011 til mars 2021, skriver Reuters.

– Men det reelle tallet er uten tvil høyere, sier Michelle Bachelet, FNs høykommissær for menneskerettigheter, fredag.

Tallet omfatter både stridende og sivile, og ifølge rapporten var hvert 13. dødsoffer en kvinne eller et barn. Den forrige FN-rapporten over tapstall i Syria-krigen, kom i 2014. Der sto det minst 191.369 mennesker var bekreftet drept i krigen.

Ifølge Bachelet jobber FNs høykommissær for menneskerettigheter videre med å få en mer komplett oversikt over ofrene for krigen i Syria.

– Det kan også bidra til å plassere ansvar for drapene, sier hun.

Krigen har vært et resultat av klankonflikter, politisk maktspill og territoriale konflikter. Ikke minst har det vært en betydelig religiøs komponent, i form av strid mellom ulike fraksjoner og grupperinger tilknyttet islam.

Les også:

2015 må ikke gjenta seg, sier Angela Merkels sannsynlige etterfølger

Nå er den her! Bestill årets boknyhet, full av sjokkerende avsløringer:

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Bestill også:

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Bli medlem, og få tilgang til alt vårt stoff straks det publiseres:

Gi et bidrag til Document i dag:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂