VG skrev om veggedyr for noen år siden og forklarte at de trives best på hotell og blir med deg hjem i kofferten. Dagbladet skrev i 2010 at veggedyrene fulgte med brukte møbler i tillegg til reisebagasje og klær.  Aftenposten hadde en reportasje om veggedyr i juli iår hvor de skrev at tusenvis av nordmenn fikk med seg veggedyr i bagasjen hjem fra utenlandsferie.

Daglig leder Christian Krogstad i ABS Skadedyrkontroll sier også at økt import av mat fra utlandet er en kilde til veggedyrspredning. « Det gjelder både bedriftene som tar imot dette og sluttbruker som får det inn i huset. Grafen for veggedyr går rett i taket. Det har nesten doblet seg de siste årene», sier han. 

Folkehelseinstituttet publiserte i 2009 et infoskriv til overnattingssteder. 

Nå sprer veggedyrene seg raskt i Sverige. SVT hadde igår en TV-debatt om problemet.

Problem med vägglöss ökar explosionsartat i Sverige, men svenska myndigheter ser inte detta som ett folkhälsoproblem. Och när man försöker få klarhet i vem som är ansvarig, så blir svaret… ingen. Vi har personer på plats som själva drabbats av vägglöss. Och Bostadsbolaget och Anticimex ska förklara varför ingen kan lösa problemet.

Så langt har det kommet 350 leserkommentarer, men mange er slettet. Det ser ut til at flere hevder at innvandringen og asylstrømmen de siste årene kan ha en forbindelse med økningen i veggedyr. Dette burde være en åpenbar kilde i tillegg til at alle reiser mer og at veggedyrene er blitt resistente mot insektsmidler, men altså ikke tillatt å nevne i Sverige.